Dødsulykke i Flå

50 meter autovern revet bort

Ordføreren i Krødsherad er sterkt preget etter at tre personer mistet livet på riksvei 7 seint mandag kveld.

DØDSULYKKE: Tre personer mistet livet i en trafikkulykke i Flå, sent mandag kveld 23. august 2021. Video: Bjørn Langsem / Reporter: Ralf Lofstad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KRØDSHERAD/FLÅ/OSLO (Dagbladet:) - Akkurat nå står jeg her med tårer i øynene og ser ned på flaggstanga. Det er klart at det er dramatisk når vi mister personer på den måten.

Det sier ordfører i Krødsherad kommune, Knut Martin Glesne til Dagbladet, etter at tre personer seint mandag kveld mistet livet i en trafikkulykke på riksvei 7 i Flå, da en personbil kolliderte med en lastebil.

Det jobbes med å sikre identifikasjon på de avdøde, men både ordføreren Glesne og ordfører i Flå, Merete H. Gandrud, bekrefter at de avdøde er hjemmehørende i de to nevnte kommunene.

Krisestab og psykososialt kriseteam er iverksatt i begge kommuner.

- Det er en tung dag for alle berørte. Nå prøver vi å ivareta hverandre så godt vi kan, sier Gandrud til Dagbladet.

HALV STANG: Det flagges på halv stang foran kommunehuset i Krødsherad , etter den tragiske bilulykken hvor tre mennesker omkom. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HALV STANG: Det flagges på halv stang foran kommunehuset i Krødsherad , etter den tragiske bilulykken hvor tre mennesker omkom. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Flere stygge ulykker

Glesne forteller til Dagbladet at han ble varsla om hendelsen klokka sju i dag tidlig.

- Det er klart at dette er noe du tar innover deg. Krødsherad er en liten kommune hvor de fleste kjenner hverandre. Det er bare 2220 personer som er bosatt her, forklarer ordføreren.

Han forteller deretter at riksveien er en ulykkesbelasta strekning.

- Dessverre har det vært en del stygge ulykker der. Jeg vet at det jobbes med en del tiltak, samtidig som at det noen steder allerede er midtdelere.

BERGES: Til venstre på bildet arbeider Havarikommisjonen, mens bergingsmannskaper fjerner lastebilen etter den tragiske bilulykken hvor tre mennesker omkom. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BERGES: Til venstre på bildet arbeider Havarikommisjonen, mens bergingsmannskaper fjerner lastebilen etter den tragiske bilulykken hvor tre mennesker omkom. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Voldsomme krefter

Da Dagbladet er på ulykkesstedet tirsdag ettermiddag bærer det fortsatt stor preg av hendelsen og voldsomme krefter.

Rundt femti meter av autovernet er borte og lastebilen er heist tjue til tretti meter opp fra veiskulderen. Nødblinken står på, men lastebilen er totalvrak.

Politiet på stedet sier at det har vært en svært krevende operasjon.

Lastebilsjåføren ble kjørt til sykehus etter ulykka, men kom fra hendelsen uten større skader.

Dagbladet har vært i kontakt med lastebilsjåførens sjef. Han forteller at hendelsen er svært tragisk, og at han er tom for ord.

- Vår sjåfør har det etter forholdene bra. Han vil bli fulgt opp og får tilbud om krisehjelp, sier firmasjefen.

HALV STANG: Også i Flå flagges det på halv stang foran kommunehuset. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HALV STANG: Også i Flå flagges det på halv stang foran kommunehuset. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Ber innbyggerne om å ikke reise

Krødsherad-ordfører Glesne sier at det viktigste kommunen gjør videre nå er å bidra i sorgarbeidet.

- Vi stiller apparatet vårt tilgjengelig og er disponible så lenge de pårørende ønsker det. Det som er godt å vite er at de har slekt og venner rundt seg. Det er mange som besøker dem og de blir tatt vare på.

Deretter sier han at de bare får ta dagene videre som de kommer, men han ber også innstendig om at ingen reiser til selve ulykkesstedet ennå.

- Det er helt sikkert noen som ønsker å dra opp dit og tenne lys eller legge ned blomster, men det må de ikke gjøre enda. Det er en trafikkfarlig strekning. Vi må heller snakke med politiet og komme tilbake for å få til dette på et seinere tidspunkt.

Usikkert hendelsesforløp

Hva som er årsaken til dødsulykken er ennå ikke sikkert. Da Dagbladet snakket med politistasjonssjef i Hallingdal klokka 14.22 tirsdag, ble det fortsatt jobbet på ulykkesstedet.

- Veien er fortsatt delvis stengt og det jobbes med berging av kjøretøyene. I tillegg gjør både politiet og ulykkesgruppa i Statens vegvesen undersøkelser på stedet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer