Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

50 millioner amerikanere har ikke nok mat

En tredel av dem går av og til sultne, viser en ny rapport.

IKKE NOK MAT: Landbruksminister Tom Vilsack sier at programmer som utdeling av matkuponger bidrar til å dempe problemet. Men tallet, som gjelder for 2008, er likevel et kraftig hopp fra året før, da 36,2 millioner mennesker måtte slite for å skaffe nok mat. Foto: AP Photo/Carlos Osorio/Scanpix
IKKE NOK MAT: Landbruksminister Tom Vilsack sier at programmer som utdeling av matkuponger bidrar til å dempe problemet. Men tallet, som gjelder for 2008, er likevel et kraftig hopp fra året før, da 36,2 millioner mennesker måtte slite for å skaffe nok mat. Foto: AP Photo/Carlos Osorio/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Nesten 50 millioner amerikanere sliter med å skaffe seg nok mat, og en tredel av dem går av og til sultne, viser en ny rapport fra USAs landbruksdepartement.

Landbruksminister Tom Vilsack sier at programmer som utdeling av matkuponger bidrar til å dempe problemet. Men tallet, som gjelder for 2008, er likevel et kraftig hopp fra året før, da 36,2 millioner mennesker måtte slite for å skaffe nok mat.

Ifølge undersøkelsen var det 14,6 millioner amerikanske husholdninger som i 2008 hadde vansker med å skaffe mat til hele familien på grunn av pengemangel.

Det tilsvarer 49,1 millioner mennesker og er en økning på 11 prosent i forhold til året før, da 11,1 prosent av husholdningene hadde slike vansker.

I 5,7 prosent av amerikanske husholdninger er det svært lav matsikkerhet. Det vil si at noen familiemedlemmer måtte spise mindre og derfor periodevis gikk sultne.

Den viktigste grunnen til manglende matsikkerhet og sult i USA er fattigdom og dermed manglende evne til å dekke grunnleggende behov for mat, bolig og helse, sier departementet selv i en kommentar til rapporten.

President Barack Obama kalte rapporten urovekkende og lovte å gå løs på problemet med økende sult, ikke minst for barna.

Rapporten er basert på en undersøkelse i desember i fjor, kort etter at finanskrisen begynte og mens arbeidsledigheten vokste.

Antall amerikanere som mottar matkuponger, økte til over 36 millioner i august etter å ha økt hver eneste måned i åtte måneder.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media