50 millioner i norsk nødhjelp til Libya

Norge svarer på oppfordringen fra høykommisæren for flyktninger.

 BEKYMRET:  Jonas Gahr Støre er bekymret for den humanitære situasjonen i Libya og i grenseområdet mot Tunisia. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
BEKYMRET: Jonas Gahr Støre er bekymret for den humanitære situasjonen i Libya og i grenseområdet mot Tunisia. Foto: Eirik Helland Urke / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge gir 50 millioner kroner i nødhjelp til Libya etter at FNs høykommissær for flyktninger og Den internasjonale organisasjonen for migrasjon har bedt om bidrag.

 - Den akutte humanitære krisen i Libya og på grensen til Tunisia er svært alvorlig. Det er viktig at verdenssamfunnet tar ansvar for å hjelpe dem som er i nød og trenger beskyttelse, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Støre peker blant annet på at situasjonen i grenseområdene er svært kaotisk.

- Kapasiteten på grensen mellom Libya og Tunisia er i ferd med å nå bristepunktet. Det store flertall av de som krysser grensen er gjestearbeidere som skal gis vann, mat og ly, og hjelpes tilbake til sine respektive hjemland, sier Støre.

- Det er viktig emd strakstiltak for å unngå en humanitær krise samt for å unngå destabilisering av situasjonen i Tunisia, legger utenriksministeren til.

Det skal være godt over 100.000 gjestearbeidere og flyktninger på tunisisk side av grensen, mens over 1,5 millioner gjestearbeidere fortsatt skal oppholde seg i Libya.

NTB/Dagbladet