50 millioner kroner vekk i Petterøe-pyramide

I USA fant to av Norges tidligere pyramidetopper sammen for nye eventyr. Nå er titalls millioner kroner vekk i Towah-systemet, mens kundene lurer på hvor pengene deres har blitt av.

PROBLEMENE TÅRNER SEG OPP: Towah-toppen Tor Anders Petterøe (59) på vei inn i konkursboet til Towah Norge AS i Agentgaten i Fredrikstad.   Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
PROBLEMENE TÅRNER SEG OPP: Towah-toppen Tor Anders Petterøe (59) på vei inn i konkursboet til Towah Norge AS i Agentgaten i Fredrikstad. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I forrige uke skrev Dagbladet om konkursen i Towah Norge AS, et av selskapene i Towah-systemet. Towah har levert betalingsløsninger for en rekke pyramideselskaper verden over.

Nå kan Dagbladet avsløre at nye problemer tårner seg opp i Towah: Tusenvis av kunder har i flere måneder vært ute av stand til å få ut penger fra sine Towah-kontoer.

50 millioner Da den pyramide-dømte trønderen Frode Jørgensen (41) skulle starte nettverksselskapet Bidify i USA, fikk han med seg pyramidekongen Tor Anders Petterøe (59) fra Fredrikstad.

Petterøe og selskapet hans Towah, skulle stå for betalingsløsningene - kundene fikk en Towah-konto, og et Towah-kort, et såkalt forhåndsbetalt Mastercard. Via Towah skulle kundene kunne føre penger inn og ut av Bidify og andre såkalte MLM-selskaper.

Nå får både Bidify og Towah et skred av klager fra sinte kunder over hele verden. Gjennom flere måneder har det vært umulig å få penger ut av Towah-kontoene.

Towah Norway AS, som holdt til i Fredrikstad og drevet support for kortkundene, ble slått konkurs i juli.

Bidify og Bidify-kundenes penger - anslått til i overkant av seks millioner euro - rundt 50-millioner kroner - er borte i Towah-systemet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer