- 50 millioner mennesker kan dø

En ny pandemi er uunngåelig, mener Storbritannia. Norske myndigheter er enige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag publiserte det britiske Overhuset en rapport som hevder at en ny, verdensomspennende pandemi er uunngåelig.

- Vi beregner at den neste pandemien vil ta livet at mellom to millioner og femti millioner mennesker verden om, og mellom 50 000 og 75 000 i Storbritannia. De sosioøkonomiske konsekvensene vil bli massive, heter det i rapporten. Det melder Times Online.

Overhuset etterlyser bedre tiltak for å overvåke spredningen av nye dyresykdommer og for å kartlegge utbrudd av nye infeksjoner i fattige land. De kritiserer særlig Verdens helseorganisasjon (WHO), og krever at FN-organisasjonen reformeres.

- Tatt i betraktning at vår globale helse er truet av nye infeksjonssykdommer, så er det siste vi trenger en dysfunksjonell organisasjonsstruktur innen verdens fremste, retningsgivende overvåkningsinstitusjon, står det videre i rapporten, melder the Independent.

- Et rimelig anslag 

Også norske myndigheter mener at en pandemi er uunngåelig.

- Vi tror jo det vil komme en ny pandemi. Det kommer som regel et par-tre hvert århundre, og det er ingenting som tilsier at det ikke vil komme igjen, sier Bjørn Guldvog, fungerende direktør i Helsetilsynet til Dagbladet.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer