PENGA PÅ BORDET: Audun Lysbakken er glad for at han endelig kan glede befolkningen i hjembyen Bergen med penger til Ulriktunnelen. Her er SV-lederen på vei, selvsagt med tog, til SUs sommerleir på Hadeland tidligere i år. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
PENGA PÅ BORDET: Audun Lysbakken er glad for at han endelig kan glede befolkningen i hjembyen Bergen med penger til Ulriktunnelen. Her er SV-lederen på vei, selvsagt med tog, til SUs sommerleir på Hadeland tidligere i år. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

50 millioner på bordet til ny Bergens-tunnel

Audun Lysbakken (SV), Kjersti Toppe (Sp) og Magne Rommetveit (Ap) kunne i dag lekke fra statsbudsjettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I budsjettet er det satt av 50 millioner til å påbegynne 2,3 milliardersprosjektet som skal oppgradere den snart 50 år gamle enspors-tunnelen mellom Bergen og Arna.

Den nesten åtte kilometer lange Ulrikstunnelen er Europas mest trafikkerte, og har per i dag ingen rømningsmuligheter. Daglig durer 130 tog gjennom tunnelen. Det er 50 flere enn hva den er beregnet for.

- Oppstartsbevilgning gjør at vi kan begynne i 2013. Det betyr at dobbeltsporet og det nye løpet i Ulrikstunnelen vil stå ferdig en gang i 2018 eller 2019, sier Audun Lysbakken til NRK.

Oppgraderingen vil øke kapasiteten og korte ned reisetiden mellom Oslo og Bergen.