Kampen om Jerusalem

50 muslimske land i anti-Trump-opprop

Krever at bydelen anerkjennes som palestinsk hovedstad

REAGERER PÅ USAS BESLUTNING: 50 muslimske land mener at Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad er ugyldig. Foto: AFP PHOTO / AHMAD GHARABLI / NTB Scanpix
REAGERER PÅ USAS BESLUTNING: 50 muslimske land mener at Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad er ugyldig. Foto: AFP PHOTO / AHMAD GHARABLI / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det okkuperte Øst-Jerusalem må anerkjennes som palestinsk hovedstad, heter det i en erklæring fra et toppmøte for over 50 land med stor muslimsk befolkning.

USAs president Donald Trumps beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad er ugyldig, heter det i en uttalelse fra lederne på møtet i samarbeidsorganisasjonen OIC, som har 57 medlemsland.

Trumps anerkjennelse oppildner til ekstremisme og terrorisme, heter det videre.

Blant deltakerne på det ekstraordinære møtet i Istanbul onsdag, er Irans president Hassan Rouhani, Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og Jordans kong Abdullah.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer