50 nordmenns kontoer i Liechtenstein granskes

Flere titalls millioner skjult.

SKATTEPARADIS: Bankene i Liechtenstein er viden brukt av utlendinger - ofte med formuer de ønsker å skjule for sine egne skattemyndigheter. Foto: ARND WIEGMANN/REUTERS/SCANPIX
SKATTEPARADIS: Bankene i Liechtenstein er viden brukt av utlendinger - ofte med formuer de ønsker å skjule for sine egne skattemyndigheter. Foto: ARND WIEGMANN/REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Skatteetaten gransker nå 50 nordmenn med hemmelige bankkontoer i skatteparadiset Liechtenstein. Flere av nordmennene har skjult formuer på mange titall millioner kroner.

- Vi arbeider med 50 saker. Jeg har ingen total oversikt over hvor mye penger det dreier seg om totalt, men flere enkeltsaker kommer opp i 40-50 millioner kroner, sier avdelingsdirektør Tone Kaarbø i Skattedirektoratet til NTB.

Opplysningene om kontoene og deres eiere har skattemyndighetene mottatt gjennom ulike avtaler Norge har med andre land om utveksling av skatteinformasjon.

Det som er klart, er at angrende syndere som blir knepet med skjult formue i Liechtenstein, ikke får muligheten til skatteamnesti.

- Det er ikke snakk om å gi dem skatteamnesti når det er vi som går ut og kontrollerer dem. Det er bare dem som frivillig gir opplysninger til skatteetaten om uoppgitte formuer, som kan få skatteamnesti, sier Kaarbø.

Skattesnyterne som blir knepet i å skjule formuer i utlandet, kan belage seg på å få etterberegnet inntektsskatt og formuesskatt på det unndratte beløpet for ti år bakover. I tillegg legges det på inntil 60 prosent tilleggsskatt pluss renter. I grove tilfeller er det aktuelt med politianmeldelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer