50 nye Tina-tips

Politiet har fått 50 nye tips om drapet på Tina Jørgensen. Flere tipsere navngir personer de tror kan være drapsmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kriminalsjef Bjørn Andersen opplyser til NTB at mye av etterforskningen i tiden framover vil dreie seg om å sjekke personene som publikum har tipset om.

- Det er snakk om flere navngitte personer, opplyser kriminalsjefen.

Han karakteriserer mange av de vel 50 tipsene som er kommet inn de siste tre dagene, som svært interessante.

Etterforskningen har pågått med full styrke siden 20 år gamle Tina Jørgensen ble funnet drept ved Bore kirke på Jæren. Vitnet som observerte to menn som uttalte «Ikke vær redd, hun er godt gjemt», meldte seg kort tid etter at Tina ble funnet. Tegningen av de to er laget på grunnlag av dette vitnes observasjon. Kriminalsjef Andersen understreker at tegningen av de to mennene ikke anses som noe hovedspor i saken.

- Dette er ett spor av mange, sier Andersen.

Av taktiske grunner forsøker politiet å presentere en ting av gangen for publikum. Det ser ut til å ha gitt resultater. I løpet av etterforskningen har politiet fått inn over 1.200 tips, og har gjennomført enda flere vitneavhør.

Dusør

Torsdag ble det utlovet en dusør til den eller de som har opplysninger som kan føre til en oppklaring av drapssaken. Andersen mener tipsflommen som er kommet etter at tegningen av de to mennene ble offentliggjort, ikke er påvirket av dette.

- Folk er opptatt av saken og gir respons når det er grunnlag for det, mener kriminalsjefen. Han regner derfor med at tipsene vil fortsette å strømme inn i løpet av helgen. Folk samles gjerne når det er helg, og Tina-saken er fremdeles et samtaleemne blant Stavanger-befolkningen. Det kan resultere i enda flere opplysninger for etterforskerne, mener han.

- Det vil være personell tilgjengelig til å ta imot tips også i helgen, understreker Andersen.

(NTB)

BER OM FLERE TIPS: Politiet vil ha enda flere tips i Tina-saken. Hittil har de fått 50 tips om mennene på bildet.