Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- 50 pågrepet under streik i Zimbabwe

Krever å få offentligjort valgresultatene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En opposisjonspolitiker og flere titall andre skal være pågrepet under generalstreiken i Zimbabwe.

Det er opposisjonspartiet MDC som har oppfordret til streiken for å presse fram en offentliggjøring av resultatene fra presidentvalget 29. mars.

- De har arrestert mange mennesker, over 50. De fleste jobber for MDC, og blant dem er et medlem av nasjonalforsamlingen, sier MDCs talsmann Nelson Chamisa. Han føyer til at han ikke vet hvorfor de er pågrepet.

Politiet sier de har arrestert minst 30 mennesker som blant annet skal ha sperret veier og forstyrret den offentlige ro og orden.

Generalstreiken ble innledet tirsdag, men har fått liten oppslutning blant vanlige folk.

(NTB)

HØY ARBEIDSLEDIGHET: Politiet har i dag arrestert flere titalls mennesker i Zimbabwes hovedstad Harare som deltok i streiken for å få offentliggjort valgresultatene. Streiken, initiert av opposisjonspartiet Bevegelsen for demokratisk forandring, har fått liten oppslutning, siden 70 prosent av landets innbyggere er arbeidsledige. Foto: AP PHOTO/SCANPIX
HØY ARBEIDSLEDIGHET: Politiet har i dag arrestert flere titalls mennesker i Zimbabwes hovedstad Harare som deltok i streiken for å få offentliggjort valgresultatene. Streiken, initiert av opposisjonspartiet Bevegelsen for demokratisk forandring, har fått liten oppslutning, siden 70 prosent av landets innbyggere er arbeidsledige. Foto: AP PHOTO/SCANPIX Vis mer
image: - 50 pågrepet under streik i Zimbabwe
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media