50 rånere steinet huset til ordførernabo

Protesterte mot stengte gater. Tok feil av huset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politikerne i Levanger er trøtte av at de lokale ungdommene råner gatelangs i bilene sine. Derfor har de stengt Kirkegata, hovedveien i Levanger sentrum, som et prøveprosjekt i seks måneder.

Rånermiljøet er misfornøyde med beslutningen, og natt til lørdag samlet rundt 100 rånere seg til aksjon, skriver Trønderavisa.

Ifølge NRK Trøndelag kjørte omkring 50 rånebiler fram og tilbake foran huset til ordfører Odd Thraning. De skrudde bilstereoen på full guffe mens de tutet og ropte.

Protesten toppet seg da de bilglade ungdommene tok til å kaste steiner på det de trodde var ordførerens bolig.

Nå viser det seg at de angrep feil hus. Det var naboens hus som ble offer for steinkastingen, forteller ordfører Thraning, som selv var bortreist i helga.

- Jeg synes dette er forferdelig trist. De gikk til angrep på nabohuset og kastet store steiner på veggen. Det var bare flaks at ikke vinduer ble knust. Ungene ble redde, og dette var lite hyggelig, sier Thraning til NRK.

Ifølge ordføreren var det rånere fra Namsos i nord til Stjørdal i sør som deltok i aksjonen. Han understreker at forsøksperioden med stenging av hovedgata vil bli fullført på tross av protestene, men varsler at rånerne kan bli invitert med på evalueringen av forsøket.

Ifølge NRK varsles det nå flere aksjoner på lokale bilsider på internett. Dette bekreftes av Frank Vinje, en av ungdommene som deltok i demonstrasjonen som skremte ordførerens nabolag.

- Det er snakk om flere demonstrasjoner ja, sier han.

En av rånerne fikk førerkortet beslaglagt etter å ha kjørt i Kirkegata med bakluka åpen og stereoanlegget på full styrke. Politiet valgte, i stedet for bøter, å gi advarsler og informasjon om forbudet som ble innført samme natt, skriver Trønderavisa.

RÅNERKLISJÉ: Terninger og Wunderbaum i frontruta er typiske rånersymboler. Disse er fra utstillingen «Svidd gummi - biltur med bass i bagasjen» på Hunderfossen i 2003.
TRIST: Ordfører Odd Thraning er trist etter at rånere kastet stein på huset til naboen hans. Selv var ordføreren bortreist i helga.