Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

50 tips, ingen spor

Fem dager er gått siden Benedicte Iversen (28) forsvant i Oslo. Til tross for at det er kommet inn over 50 tips i saken, har politiet ingen sikre observasjoner av henne etter at hun forlot 7-Eleven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har ikke så mye å gå etter, men sjekker og dobbeltsjekker alle tipsene. Nå må vi konsentrere oss om å samle inn mest mulig informasjon, og snakke med venner og familie igjen, sier politiførstebetjent John Malden på personspaningsavsnittet ved Oslo politidistrikt.

I går kveld hadde politiet fått inn over 50 tips i saken. Ingen vitner kan med sikkerhet si at de har sett Iversen etter at hun forlot 7-Eleven i Hegdehaugsveien ved 12-tida andre påskedag.

Det er heller ikke spor etter henne på noen av de andre overvåkingskameraene politiet har sjekket i Oslo sentrum.

Sjåfør sjekket ut

Da Benedicte Iversen forlot samboeren Espen Bautz-Holte i parets leilighet i Grønnegata ved 11.30-tida mandag, sa hun at hun skulle trene på S.A.T.S Treningssenter på Ila, en tur innom arkitektkontoret hvor hun jobber, og seinere på kafé.

Så langt utelukker etterforskningen verken at hun gikk hjem etter besøket på 7-Eleven, eller at hun dro ned mot byen i stedet for mot Ila. Det eneste videokameraet fra 7-Eleven viser, er at hun går nedover i retning Parkveien.

- I og med at vi ikke har noen sikre observasjoner av henne etter dette, kan vi ikke utelukke noen ting, sier politiførstebetjent Malden.

Politiet har tidligere bedt sjåføren av en hvit BMW som svingte inn foran 7-Eleven idet Iversen forlot butikken, om å melde seg. Vedkommende tok kontakt med politiet i går, og er ifølge Malden sjekket ut av saken.

Stor leteaksjon

Familien til Benedicte Iversen planlegger i ettermiddag en massiv leteaksjon over 20 steder i Oslo.

Seint i går kveld hadde nær 700 personer meldt seg som frivillige letemannskaper.

- Vi regner med å mobilisere rundt 1000 personer, som vi deler inn i grupper på fra fem til ti mann. Røde Kors har gitt oss råd om registrering og organisering, og vi samarbeider tett med politiet for å unngå å legge hindringer i veien for etterforskningen, sier Benedictes tante Sidsel Grasli.

Etter hvert som dagene har gått uten at Benedicte har gitt livstegn fra seg, har byrden blitt tyngre og tyngre å bære for familien og vennene.

MASSIV INNSATS: Familien til Benedicte Iversen (28) planlegger i ettermiddag en massiv leteaksjon over 20 steder i Oslo. Plakater av 28-åringen er hengt opp rundt omkring i Oslo.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!