Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

50 tjenestemenn på jobb etter at politimann ble skutt

Slik var aksjonen på Vinstra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under fengslingsmøtet kom politiadvokat Lars Rune Ringvik med flere detaljer om hendelsene i natt, hvor en politimann ble skutt på Vinstra.

Han fortalte at da 69-åringen ikke åpnet for de to politifolkene som banket på døra hjemme hos ham, gikk en av politimennene for å hente bryteredskaper, mens den andre ble igjen ved døra.

- Da hørte han at han som ble igjen ved døra ropte at siktede hadde våpen. Politimannen ved døra forsøkte å løpe vekk, men før han rundet hjørnet ble han truffet av en haglladning, sa Ringvik.

Han sa at forbrytelsen ikke ble fullbyrdet, fordi haglene traff i nedre del av vesten og nedenfor den.

De to politimennene kom seg i skjul, og fikk tilkalt hjelp.

- Til slutt var det 50 tjenestemenn involvert, både lokale politifolk fra Vinstra og Lillehammer, beredskapstroppen, helikopter og brannvesenet, fortalte Ringvik.

- Utrygghet Politiadvokat Ringvik ba i tingretten på Lillehammer i ettermiddag om fire ukers varetekt for 69-åringen som er siktet for å ha skutt en politimann på Vinstra i går kveld - og fikk tidlig i kveld gjennomslag i retten for dette.

Mannen er siktet for forsøk på forsettlig drap.

Han er begjært tvangsinnlagt og er til undersøkelser på psykiatrisk sykehus.

- Jeg ber om fengsling som et sikkerhetsnett, i tilfelle han ikke blir tvangsinnlagt, sa Ringvik under fengslingsmøtet, hvor referatforbudet for pressen ble opphevet.

Ringvik viste også til utryggheten det kan skape i lokalmiljøet hvis mannen løslates.

- I den formen han nå er, vil det kunne skape en utrygghetsfølelse på et lite sted som Vinstra, sa Ringvik.

Ba om løslatelse 69-åringens forsvarer Svein Olav Bøen motsatte seg fengsling. Han viste til at skuddavstanden var bare 3-5 meter.

- Hvis det var meningen å drepe politimannen, ville han ha klart det med så kort avstand. Han er ikke tidligere straffedømt for liknende ting og alvorlige forhold, sa forsvareren i sin argumentasjon mot varetektsfengsling.

Han fortalte at han foreløpig ikke han fått snakke med sin klient.

- Sjansene for at han skal begå sånne forhold igjen, anser jeg som minimale. Jeg regner med at våpenet ble tatt hånd om av politiet, slik at sannsynligheten for at han bruker våpen igjen er minimale. Jeg ber om at han blir løslatt, sa Bøen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling