- 500 000 dyr ofres i hindu-festival i Nepal

Nepalske hinduer begynte i dag slaktingen av tusenvis av dyr og fugler med sverd i et ritual til ære for gudinnen Gadhimai.

OFRES: Nok en vannbøffel bøter med livet under den rituelle masseofringen ved Gadhimai-tempelet i Nepal. Under den forrige festiavlen - i 2009 - ble 200.000 dyr og fugler ofret. Foto: AP Photo/Sunil Sharma
OFRES: Nok en vannbøffel bøter med livet under den rituelle masseofringen ved Gadhimai-tempelet i Nepal. Under den forrige festiavlen - i 2009 - ble 200.000 dyr og fugler ofret. Foto: AP Photo/Sunil Sharma Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Titusener av hinduer begynte i dag festivalen som blir holdt hvert femte år i Gadhimai-tempelet nær grensen til India. Festivalen omfatter det som blir beskrevet som verdens største rituelle ofring av dyr.

Festivalen avholdes hvert femte år. Forreige gang - i 2009 - er det beregnet at 200 000 dyr måtte bøte med livet.

Aktivistgruppen Humane Society International anslår at rundt 500 000 dyr vil bli ofret under årets festival.

Gudinnen for makt Hinduer tror at gudinnen for makt, Gadhimai, vil bringe dem hell og lykke ved at dyr ofres. Ritualet begynner først med å ofre fem dyr - en rotte, en geit, en hane og en due - i tillegg til oksene eller vannbøflene som blir ofret på bildene i denne saken.

Om lag 5000 vannbøfler var i dag plassert utenfor Gadhimai-tempelet for å bli halshugget.

Hundrevis av politimenn ble plassert i området for å sørge for at det ikke brøt ut sammenstøt mellom tilbedere og dyrevernsaktivister.

- Det er et ritual som henger sammen med folkets tro. Vi kan ikke såre dem og forby praksisen, sier assisterende leder Yogendra Dulal i Bara-distriktet hvor tempelet ligger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer