500 000 kroner for å bidra til oppklaringen av Nygaard-attentatet

William Nygaard lar seg intervjue om attentatet for første gang i kveld.

SNAKKER: William Nygaard stiller i debattmøte om atttentatforsøket mot ham for 17 år siden i kveld. Nygaard gikk av som forlagssjef i Aschehoug tidligere i år. Foto: Scanpix
SNAKKER: William Nygaard stiller i debattmøte om atttentatforsøket mot ham for 17 år siden i kveld. Nygaard gikk av som forlagssjef i Aschehoug tidligere i år. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 11. oktober 1993 gikk daværende forlagssjef i Aschehoug William Nygaard ut av huset sitt i Holmenkollen i Oslo. Utenfor ble han forsøkt drept med tre skudd, men utrolig nok overlevde han.

Attentantet var allerede fra starten knyttet til Aschehougs utgivelse av Salman Rushdies Sataniske vers tre år tidligere. Irans Khomeini hadde utstedt en fatwa over Rushdie og forleggere som ga den ut.

Dette sporet fulgte imidlertid ikke Oslo-politiet som etterforsket attentatforsøket. De siste 17 årene har politiet gitt opp å løse attentatforsøket to ganger.

Nå er det tre år til foreldelsesfristen går ut, og TV2-journalist Odd Isungset har gitt ut to bøker om skuddene som kan være det første islamistiske terrorangrepet på norsk jord.

Stiller til intervju I kveld stiller hovedpersonen William Nygaard til intervju på Gyldendalhuset i Oslo, der et panel bestående av Dagbladets John Olav Egeland, forlegger Anders Heger og Carl I. Hagen (Frp) skal diskutere saken. I tillegg stiller Isungset som har rettet kraftig kritikk mot politiets arbeid i saken.

Det er første gang Nygaard stiller til intervju i en slik sammenheng, og målet er å øke oppmerksomheten rundt saken for at den skal oppklares før foreldesesfristen går ut i 2013.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer