Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

500 000 kroner til politivold-offer

Den siste av de sju mennene som krevde erstatning etter de såkalte 'bumerangsakene' i Bergen er i Gulating lagmannsrett tilkjent 500.000 kroner i erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Erstatningssummen er oppreisning for de 120 dagene den 39 år gamle mannen satt urettmessig i fengsel, dømt for falsk forklaring om politivold ved Bergen politikammer, skriver Bergens Tidende.

Sammen med seks andre menn ble 39-åringen frifunnet i Gulating lagmannsrett i april 1998. Alle sju krevde erstatning for uberettiget forfølgning. For seks av mennene ble erstatningsspørsmålet avgjort av lagmannsretten i august 1999. Erstatningssummene varierte mellom 100.000 og 535.000 kroner.

39-åringen krevde også erstatning for lidd og fremtidig tap. Lagmannsretten gikk ikke med på kravet, fordi den mener det ikke er årsakssammenheng mellom tapene og de 120 dagene mannen satt i fengsel.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling