500 britiske soldater trekkes ut av Irak

De neste 5000 skal hjem så raskt som mulig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

500 britiske soldater skal trekkes ut av Irak i løpet av de neste ukene. Deretter skal det evalueres hvor raskt de resterende 5.000 kan hentes hjem, sier forsvarsminister Des Browne.

- Vi har kommet til et punkt da vi har 5.500 soldater i Irak, og dersom vi i løpet av et par uker, slik vi venter, skal overlevere Basra-palasset til irakerne, kan vi trekke tilbake ytterligere 500, sa Browne i Parlamentet idag.

Han sa at han deretter i samråd med USA skal evaluere de irakiske styrkenes evne til å ta hånd om sikkerheten, slik at resten av de britiske styrkene kan trekkes ut.

De britiske styrkene har i hovedsak vært stasjonert i Basra i Sør-Irak. På det meste var det 7.000 soldater i området, men antallet ble nylig redusert til 5.500.

(NTB)

500 SOLDATER UT: Forsvarsminister i Storbritannia, Des Browne vil ha de britiske soldatene ut av Irak, og overlate styret til irakiske soldater. Her en britisk konvoi forbi irakiske barn. Foto: SCANPIX/REUTERS/Atef Hassan
500 SOLDATER UT: Forsvarsminister i Storbritannia, Des Browne vil ha de britiske soldatene ut av Irak, og overlate styret til irakiske soldater. Her en britisk konvoi forbi irakiske barn. Foto: SCANPIX/REUTERS/Atef Hassan Vis mer
FORSVARSMINISTER: Des Browne vil finne ut hvor raskt de resterende 5000 soldatene i Irak kan hentes hjem.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer