500 FBI-ansatte løgntestes

WASHINGTON: 500 ansatte i det amerikanske føderale politiet, FBI, skal testes med løgndetektor neste uke, i forbindelse med spionsaken mot dobbeltagenten Robert Hanssen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De som er plukket ut til testing er personer som har tilgang til etterretningsinformasjon, og 150 av dem er toppledere i FBIs hovedkvarter i Washington eller ansvarlige for FBIs lokalkontorer, skriver den amerikanske avisen Washington Post lørdag.

FBI-direktøren Louis Freeh har også beordret en gjennomgang av «alle sensitive saker», for å sjekke om det finnes personer som har tilgang til informasjon som normalt ikke ligger inn under deres stillingshjemmel.

USAs justisminister John Ashcroft kunngjorde 1. mars at FBI vil utvide bruken av løgndetektorer, i tillegg til at organisasjonen vil etterse de som har tilgang til datamaskiner og annen informasjon. De nye tiltakene iverksettes i forbindelse med at dobbeltagenten Robert Hanssen ble arrestert i februar, etter å ha jobbet 25 år i FBI.

Fra midten av 1990-tallet startet FBI å teste nyansatte som skulle arbeide med sensitivt materiale med løgndetektorer, men Hanssen og andre med høy ansiennitet ble aldri testet.

(NTB-Reuters)