500 griser døde i fjøsbrann i Rogaland

Rundt 1000 griser befant seg i fjøset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Nærmere 500 griser døde i en brann i en driftsbygning på Jæren onsdag. Rundt 1.000 griser befant seg i fjøset.

- Dette var en stor gård med masse griser, og det var midt i sesongen hvor de får unger. Brannen var i den avdelingen der de fleste yngste grisene oppholdt seg, sier brigadesjef Per Halvorsen i Brannvesenet i Sør-Rogaland til NTB.

Rundt 500 griser som ble reddet ut av bygningen eller befant seg i deler av driftsbygningen som ikke ble rammet av brannen, overlevde. Ifølge Aftenbladet.no måtte omkring 60 griser avlives etter at de ble reddet ut av bygningen. Det var en kombinasjonen av ild og røyk som gjorde at utfallet av brannen ble så tragisk.

- Deler av driftsbygningen er totalskadd, mens en del fortsatt står, sier overbefal i brannvesenet, Rune Svensen.

To røykdykkere ble sendt til sykehus med lettere brannskader i beina. Tre personer, blant annet grisebonden, ble sendt til legevakten.

Tre veterinærer tok hånd om dyrene. Omkring 30 brannmannskaper jobbet på stedet. I tillegg til ti brannbiler bisto to traktorer med spredervogner i slukningsarbeidet. Svensen forteller at disse var til stor hjelp, siden brannvesenet hadde problemer med å skaffe nok vann.

Brannen i driftsbygningen i Grødelandsvegen i Klepp kommune i Rogaland ble meldt til politiet klokken 16.30 onsdag.

Ifølge Aftenbladet.no brøt det ut brann i en dieselbrenner plassert i et rom i tilknytning til driftsbygningen hvor grisene befinner seg.

Ved 20.20-tiden var brannen slukket, og brannvesenet holdt på med etterslukking. Politiet kunne ikke si noe om årsaken til brannen, og sier at de vil starte etterforskning torsdag.

(NTB)