VENTER STORINNRYKK: Hells Angels Norges hovedkvarter på Alnabru i Oslo skal i helga være åsted for 15-årsmarkeringen av klubbens norsk eksistens. Foto: JEANETTE LANDFALD / DAGBLADET
VENTER STORINNRYKK: Hells Angels Norges hovedkvarter på Alnabru i Oslo skal i helga være åsted for 15-årsmarkeringen av klubbens norsk eksistens. Foto: JEANETTE LANDFALD / DAGBLADETVis mer

- 500 Hells Angels-medlemmer til Oslo i helga

Skal avholde sitt årlige Europa-møte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Opptil 500 medlemmer av den internasjonale MC-klubben Hells Angels (HA) er ventet til Oslo i helga. Politiet sier de er forberedt på samlingen, melder TV 2 Nyhetene.

Anledningen er HAs årlige Europa-møte, som altså i år for første gang er lagt til Oslo. Møtet sammenfaller med markeringen av 15-årsjubileet for klubbens eksistens i Norge.

- Kriminelle Politiet anser HA for å være en kriminell organisasjon med sterke innslag av narkotikaomsetning, trusler og vold. De akter å følge samlingen nøye.

- Dette er tilstelninger vi kommer til å følge tett. Samtidig er det en mulighet til å skaffe etterretning om miljøet, sier Einar Aas, leder for Oslo politidistrikts seksjon for organisert kriminalitet, til VG Nett.

Aas opplyser at det kan bli aktuelt å stoppe innreisende HA-medlemmer på grensa.

Har vokst Selve Europa-møtet, hvis formål skal være å diskutere strategien framover, skal avholdes på Rica Hotel Helsfyr, mens 15-årsmarkeringen foregår i klubbhuset en kilometer unna.

På de 15 åra HA har hatt fotfeste i Norge, har klubben slått seg opp over hele landet, ikke minst gjennom etablering av såkalte støtteklubber.