500 husstander fortsatt strømløse i Agder

Og uværet forsetter på Sørlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Rundt 500 husstander i Søgne og Lillesand er fortsatt uten strøm på grunn av uværet på Sørlandet.

Tung snø har veltet trær over krafteldninger, og den uvanlige mengden snø som i de siste dagene har lagt seg over landsdelen førte til mørkelegging av 4 000 husstander i går. 

Ved 01-tiden i natt var fortsatt 500 husstander i Lillesand i Aust-Agder og i Søgne i Vest-Agder strømløse.

- Vi jobber med feilsøking og feilretting ut over natten når det gjelder strømbruddet for Lillesand. De som er uten strøm i Søgne må nok belage seg på at det går utpå dagen søndag før de får strømmen tilbake, sier informasjonssjef Realf Ottesen i Agder Energi til NTB.

Uværet fortsetter

Feilrettingen har tatt tid fordi det er vanskelig framkommelighet i terrenget etter flere dager med snøfall. Søndag er det meldt mer snø, og vindstyrken vil øke.

- Vi ser ikke bort fra at kulingen på kysten kan komme opp i liten storm i de vestligste områdene i løpet av natta eller i morgen tidlig, sa Øyvind Johnsen, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.no i går.

- Sjekk takene

Ved Agder politidistrikt opplyser de at trafikkaoset har roet seg.

- Det er lite trafikk. Folk ser ut til å ha tatt advarslene om å være forsiktig alvorlig, sier operasjonsleder Vidar Neset. 

Han oppfordrer fortsatt folk til å la bilen stå. I tillegg ber han sørlendingene redusere skadene av den tunge snøen som best de kan.

- Folk bør se på hustak og følge med på verandaer, sier han.

Fredag kveld raste et halvtak sammen på Postens hovedterminal på Sørlandet. Ingen kom til skade i hendelsen.