500 nordmenn på brennende ferieøy

Hoteller evakueres på Skiathos.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): På den greske ferieøya Skiathos, der nærmere 500 nordmenn har lagt sommerferien, blir nå hoteller og privatboliger evakuert på grunn av en stor skogbrann.

Brannen brøt ut i morgentimene ved tettstedet Aghia Paraskevi sør på øya i Egeerhavet, og 45 brannfolk kjemper nå for å få bukt med flammene, med hjelp av fire brannbiler, tre fly og to helikoptre. Hele tettstedet er evakuert, melder AP.

Hektisk

Merethe Yttereng (39) fra Lillehammer og hennes tre reisevenner i Troulos, få kilometer fra Aghia Paraskevi, ble vekket av hektisk aktivitet i 08.30-tida i dag morges.

– Da fløy slokkingsfly og -helikoptre over hotellet, og først da vi gikk ut og rundt hotellet, så vi all røyken. Du kan si det har vært en dag utenom det vanlige, sier Yttereng til Dagbladet.no.

Yttereng forteller at reisefølget så langt ikke er blitt evakuert, men at mange har dratt fra byen.

– Plassen utenfor hotellet har vært oppsamlingsplass for dem som blir evakuert med buss, det må ha vært flere hundre som har forlatt stedet i løpet av dagen, sier hun.

Verken 39-åringen eller reisefølget er særlig bekymret for brannen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.