Vokser: Thomas Hervard og gründer Kjartan Bærem legger slagplanen for videre vekst. Foto: Fiken.
Vokser: Thomas Hervard og gründer Kjartan Bærem legger slagplanen for videre vekst. Foto: Fiken.Vis mer

500 nye kunder hver måned

Irritasjon over gammeldagse og kompliserte regnskapsløsninger ble til gull for gründerne av Fiken. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Det var litt Steve Jobs-aktig i starten, der vi jobbet fra garasjen ved siden av andre jobber. Ved forrige årsskifte bestemte vi oss for å gi full gass, sier Bendik Gill Bakken (37), daglig leder i Fiken, til Finansavisen.

Mannen i gata

De fire gründerne som står bak selskapet jobbet alle i mindre selskaper, og var lei tungrodde regnskapsløsninger. De følte at løsningene som eksisterte passet en regnskapsførers hverdag og ikke mannen i gata.

Suksessen har ikke latt vente på seg. Ved oppstarten i siste halvdel av 2014, var målet 2.000 kunder i løpet av tre år. Fasiten etter to års drift viser 8.000 kunder.

Tiden etter oppstarten for et par år siden har vært et eventyr uten like for selskapet. I fjor ble omsetningen på 8,3 millioner kroner mens årsresultatet endte på 0,7 millioner kroner.

Satser på dobling

Skal vi tro Bakken, er dette bare starten. Ifølge Finansavisen regner han med at omsetningen i år vil passere 18 millioner.

- Vi har en ganske enkel filosofi, og det er å doble omsetningen hvert år. Klarer vi 18 millioner i år, har vi doblet og vel så det, sier Bakken til Finansavisen.

- Mener du en dobling hvert år fremover er realistisk?

- Ja, vi har 500 nye betalende kunder hver måned, og tallene er økende. Vi ser at ønsket om å gjøre mer selv er akselererende, avslutter Bakken.

Nærmere 40 prosent av kundene fra nettverks- og referansesalg.

Andre økonominyheter:
Pengemaskin: Gikk fra 0 til 186 millioner på tre år
Danseglad TV-kjendis solgte kaker for 42 millioner