- 500 omkommet i Kinas verste flom på mange år

Flommen i Kina har tatt over 500 menneskeliv og rammet over 200 millioner mennesker, opplyser Røde Kors.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De siste to månedene er over 200 millioner blitt rammet og over 500 har omkommet i den verste flommen på ti år, fremholder Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) mandag.

Nær fem millioner innbyggere er blitt evakuert fra sine hjem på grunn av at vannstanden i Kinas største elver har steget farlig høyt. Høye temperaturer har gjort situasjonen enda vanskeligere for de evakuerte.

- Det er et desperat behov for ris, rent drikkevann, husly, klær, helsetjenester og desinfeksjonsmidler, sier ansvarlig for krisehåndtering i Øst-Asia Gu Qinghui fra ICRC.

Det er ventet kraftig nedbør, flere oversvømmelser og jordskred de nærmeste dagene.

- Vi vil ikke at denne katastrofen skal bli glemt eller forsømt bare fordi verdens oppmerksomhet er rettet mot andre steder, sier Ewa Eriksson fra ICRC-delegasjonen i Beijing.

- Flere hundre tusen mennesker er i desperat behov for hjelp, fortsetter Eriksson.

(NTB)

MISTET MOR OG BESTEMOR: Peng Zhu mistet sin mor og bestemor i flommen som herjer i Kina. Landet er rammet av den verste flommen noensinne, sier Røde Kors. Foto: REUTERS/Stringer/SCANPIX
MISTET MOR OG BESTEMOR: Peng Zhu mistet sin mor og bestemor i flommen som herjer i Kina. Landet er rammet av den verste flommen noensinne, sier Røde Kors. Foto: REUTERS/Stringer/SCANPIX Vis mer
HER LÅ ELVEPROMENADEN: Et ungt kinesisk par på en parkbenk ved Yangtze-elvas bredder i Wuhan.