500 østlendinger har innrømmet skattesynder

For totalt 2,3 milliarder kroner.

HADDE HEMMELIG KONTO: Ordningen med skatteamnesti for utenlandsformuer fikk stor oppmerksomhet da daværende Oslo-ordfører Per Ditlev-Simonsen trakk seg fra politikken etter avsløringen av en hemmelig bankkonto i Sveits. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
HADDE HEMMELIG KONTO: Ordningen med skatteamnesti for utenlandsformuer fikk stor oppmerksomhet da daværende Oslo-ordfører Per Ditlev-Simonsen trakk seg fra politikken etter avsløringen av en hemmelig bankkonto i Sveits. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare i år har 115 personer rapportert om skjulte utenlandsformuer til Skatt øst. Så langt har 500 østlendinger benyttet seg av skatteamnestiet.

Det dreier seg til sammen om 2,3 milliarder kroner, og beløpet i 171 av sakene er ennå ikke kjent.

- Vi er svært fornøyd med at det fortsetter å strømme inn slike saker til oss. Denne utviklingen startet høsten 2007 og antall saker har nærmest eksplodert etter dette, forteller avdelingsdirektør Jan-Egil Kristiansen i skattekrimavdelingen i Skatt øst.

- Tidligere mottok vi bare et par slike saker i året. Det er tydelig at mange har innsett at risikoen for å bli tatt nå er stor etter at Norge har inngått samarbeidsavtaler om utveksling av opplysninger med tidligere skatteparadiser og at kontrollene er skjerpet, sier avdelingsdirektøren.

Ordningen med skatteamnesti for utenlandsformuer fikk stor oppmerksomhet da daværende Oslo-ordfører Per Ditlev-Simonsen trakk seg fra politikken etter avsløringen av en hemmelig bankkonto i Sveits.

Det er også formuer i Sveits som står utgjør den største delen av innrapporteringene, med 175 saker i alt. Så følger Luxembourg, med 39 saker.

(NTB)