500 prosent flere anmeldelser av vold i nære relasjoner

84 prosent tror ikke noen av deres nære har blitt utsatt for vold. Likevel blir en av fire kvinner utsatt for vold i parforhold iløpet av livet.

STILLHETEN MÅ BRYTES: Justisminister Grete Faremo  og Anne Karin Nygård, generalsekretær i Norske Kvinners Sanitetsforening (NKS) åpner i dag en konferanse om vold i nære relasjoner som avholdes av NKS. De mener tabuene må brytes.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
STILLHETEN MÅ BRYTES: Justisminister Grete Faremo og Anne Karin Nygård, generalsekretær i Norske Kvinners Sanitetsforening (NKS) åpner i dag en konferanse om vold i nære relasjoner som avholdes av NKS. De mener tabuene må brytes. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Vi må bryte det siste tabu, er oppfordringen fra Norske Kvinners Sanitetsforening. I dag åpner de en konferanse om vold i nære relasjoner.

- Jeg opplever at Grete Faremo både har et politisk og personlig engasjement i denne saken. Det setter vi pris på, og det lover godt. Men vi synes likevel ikke at myndighetene per dags dato har gjort nok for å få bevissthet om dette - det er derfor vi har denne konferansen, sier Anne-Karin Nygård, generalsekretær i Norske Kvinners Sanitetsforening. 

 - I Kvinnepanelets sin rapport var 40 prosent viet til anbefalinger for hva man kan gjøre for å bekjempe vold mot kvinner i Norge, uten at det har ført til resultater. Det er viktig å bryte igjennom lydmurer med at dette er et stort samfunnsproblem, sier Nygård. 

Seks år siden forrige kartlegging Det er seks år siden vold i nære relasjoner ble sist kartlagt. Det skjedde i 2005 av Norsk institutt for by- og regionsforskning (NIBR). Til neste år regjeringen igangsatt en større undersøkelse for å kartlegge vold i Norge.  

- Vi trenger breiere kunnskap og mer fakta. Ting har endret seg siden da. Dette handler også om å gjøre de usynlige synlige, sier justisminister Grete Faremo.   - Gjøres det nok for å bekjempe vold i nære relasjoner?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer