BRENT IHJEL: En flokk på 500 sauer brant ihjel under en kraftig skogbrann i Spania i går. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE
BRENT IHJEL: En flokk på 500 sauer brant ihjel under en kraftig skogbrann i Spania i går. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENEVis mer

500 sauer brent i hjel i skogbrann i Spania

Mann og datter druknet da de prøvde å rømme fra flammene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre mennesker er omkommet og 100 skadd etter at det brøt ut kraftige skogbranner nordøst i Spania. Veier har blitt avsperret og flere tusen innbyggere er fanget i hjemmene sine.

Myndighetene opplyser at brannen vokser med seks kilometer i timen, og at brannvesenet har bedt beboerne i ni byer om å holde seg innendørs. Over 90 personer er evakuert og fraktet til en militærbase i nærheten.

- Brannen utviklet seg veldig raskt og på en måte som gjorde det vanskelig å få den under kontroll. Vi jobber intensivt, sier Felip Puig, innenriksminister i Catalonia til nyhetsbyrået AFP.

Klarer ikke slukke Brannen startet like etter klokka 12 på søndag og har ødelagt store områder. I løpet av morgentimene mandag har store mengder svart røyk spredt seg i området.

Rundt 80 brannbrigader fra både Spania og Frankrike deltar i slukningsarbeidet. På grunn av den sterke vinden har ikke de åtte flyene som har blitt sendt til området vært is stand til å slippe vann ned på flammene, opplyser myndighetene.

En mann og hans 15 år gamle datter druknet søndag etter at de hev seg i havet for slippe unna flammene like ved Portbou like ved Frankrike. En 70 år gammel mann døde av hjerteinfarkt da han prøvde å slukke flammene like ved huset sitt i Llers.

500 sauer Også dyr har måttet lide på grunn av de kraftige brannene. I Darnius, like ved La Junquera, ble en sauseflokk på 500 dyr brent ihjel av de kraftige flammene.

KRAFTIG BRANN: Brannmenn jobber hardt for å prøve å slukke den kraftige skogbrannen ved La Junquera. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE
KRAFTIG BRANN: Brannmenn jobber hardt for å prøve å slukke den kraftige skogbrannen ved La Junquera. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE Vis mer

Syv av de skadde skal være kritisk skadd. En fransk mann fikk brannskader på 80 prosent av kroppen da bilen hans ble omringet av flammer.

Spania har hatt sin tørreste vinter på 70 år, noe som øker faren for skogbranner.

Forrige uke ble hundrevis av mennesker evakuert fra sine hjem på Tenerife etter at det brøt ut en skogbrann. Mer enn 4000 mennesker er uten strøm på grunn av brannene.

VANSKELIG SLUKNINGSARBEID: Brannvesenet jobber hardt med å slukke den kraftige brannen. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE
VANSKELIG SLUKNINGSARBEID: Brannvesenet jobber hardt med å slukke den kraftige brannen. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE Vis mer