- 500 sivile massakrert av Taliban

Taliban-soldater kan ha massakrert mer enn 500 sivile etter at militsen vant tilbake kontroll med et område sentralt i Afghanistan i januar, sier øyenvitner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gutter fra tidlig i tenårene til eldre menn ble tatt og skutt i løpet av en periode på tre dager fra 7. januar i byen Yakawlang, forteller overlevende. En av dem sier han ble fortalt av en av Talibans menn at ordren om massakre kom fra Kandahar, hovedkvarteret til Taliban-militsens overhode Mullah Mohammed Omar.

- Taliban-soldatene gikk fra hus til hus, pågrep menn og unge gutter, bandt hendene deres bak på ryggen og førte dem vekk til en leir. Der ble de skutt i hodet, forteller en mann som unnslapp.

Menneskerettighetsgruppen Human Rights Watch (HRW) sier den kan bekrefte opplysningene om massakren i januar, og en som skjedde i mai. HRW har bedt FN straks sette i gang gransking.

- I begge tilfellene var ofrene i hovedsak hazarer, en sjiamuslimsk etnisk minoritet som ofte er blitt forfulgt av Taliban-soldater. Afghanske nødhjelpsarbeidere var blant de drepte, uttaler HRW.

Omar benekter at det har funnet sted massakre, men han har også lagt ned forbud mot at journalister kan besøke området i fjellene nordøst for Kabul.

(NTB)