5000 DNB-ansatte truer sjefen med rettssak

Finansforbundet mener DNB bryter loven.

I TRØBBEL? 5000 DNB-ansatte truer Rune Bjerke med rettssak på grunn av omfattende nedbemanning. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix
I TRØBBEL? 5000 DNB-ansatte truer Rune Bjerke med rettssak på grunn av omfattende nedbemanning. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 5000 ansatte i DNB er berørt av omstilling og nedbemanning i konsernet. Finansforbundet mener DNB bryter loven og truer konsernsjef Rune Bjerke med rettssak.

Målet med omorganiseringen er å redusere staben med inntil 1500 ansatte, skriver Dagens Næringsliv.

Finansforbundet, som er den største fagforeningen i DNB, truer DNB-sjef Rune Bjerke med rettssak.

- Vi mener at prosessen i DNB er i strid med helt sentrale bestemmelser i arbeidsmiljøloven, sier Pål Behrens, advokat og leder for juridisk avdeling i Finansforbundet.

Fristilles Rettslige skritt skal vurderes mot DNB, legger han til. Han mener det foreligger flere brudd på både arbeidsmiljølov og tariffavtaler.

Mange ansatte fristilles og må søke på sine egne og på nyopprettede stillinger, de tillitsvalgte har ikke blitt involvert, og de ansatte har ikke fått tid til å tilpasse seg nye kompetansekrav i de nye stillingene, mener han.

Forbundslederen i Finansforbundet, Pål Adrian Hellman, ber DNB-sjef Rune Bjerke ta grep.

- Jeg forventer at Rune Bjerke får nedbemanningsprosessen på rett spor igjen, sier han.

Er uenige DNBs human resources-direktør Solveig Hellebust avviser kritikken. DNB har hatt ukentlige møter med de tillitsvalgte siden januar, forteller hun.

- Vi følger både arbeidsmiljøloven og de avtalene vi har med våre tillitsvalgte i denne prosessen. Vi opplever at vi har et konstruktivt samarbeid med våre tillitsvalgte, men det sier seg selv at vi er uenige om enkelte elementer i en så omfattende prosess, sier hun.

Nedbemanningsprosessen er vanskelig og krevende, legger hun til.

(NTB)

- IKKE LOV: - Vi mener at prosessen i DNB er i strid med helt sentrale bestemmelser i arbeidsmiljøloven, sier Pål Behrens, advokat og leder for juridisk avdeling i Finansforbundet. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
- IKKE LOV: - Vi mener at prosessen i DNB er i strid med helt sentrale bestemmelser i arbeidsmiljøloven, sier Pål Behrens, advokat og leder for juridisk avdeling i Finansforbundet. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer