5000 fanger rømte fra fengsel i Egypt

Overmannet vaktene i natt.

PLYNDRING:  Det er meldt om omfattende plyndringer i Kairo. Her fra kjøpesenteret Arcadia i morges. Kjøpesenteret er plyndret og står i dag i brann. Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis/Scanpix
PLYNDRING: Det er meldt om omfattende plyndringer i Kairo. Her fra kjøpesenteret Arcadia i morges. Kjøpesenteret er plyndret og står i dag i brann. Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tusenvis av fanger har rømt fra et fengsel i Egypt, opplyser en sikkerhetstjenesteman, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Totalt skal rundt 5000 fanger være rømt.

Fangene klarte å overmanne vaktene i Wadi Natrun-fengselet nord for Kairo i natt og ta seg ut av fenselet.

Wadi Natrun rommet angivelig først og fremst politiske fanger.

En høyerestående tjenestemann ble drept i hendelsen og det går rykter om at også en annen høyerestående tjenestemann skal være kidnappet.

Tusenvis av egyptere demonstrerte i gatene i går, den femte dagen med opptøyer i landet.  Demonstrantene krever at president Mubarak må gå av.

I Kario hersker det til dels lovløse tilstander og det er meldt om plyndringer.  Plyndrere tok seg blant annet inn på Det historiske museet i Kairo, som huser verdens største samling med egyptologiske artifakter - inkludert det meste fra Tutankhamons gravkammer.

Flere mumier og andre kulturskatter ble ødelagt i raidet.Søndag morgen er situasjonen foreløpig ganske rolig, sammenliknet med i går kveld.

- Det er ventet nye runder med demonstrasjoner i dag. Vi har truffet mange demonstranter som er på vei inn mot Tahir-plassen fra andre bydeler i Kairo, men fortsatt er det forholdsvis rolig her, forteller Dagbladets reporter i Kairo, Eiliv Frich Flydal i morges.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer