5000 fanger rømte fra fengsel i Egypt

Overmannet vaktene i natt.

PLYNDRING:  Det er meldt om omfattende plyndringer i Kairo. Her fra kjøpesenteret Arcadia i morges. Kjøpesenteret er plyndret og står i dag i brann. Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis/Scanpix
PLYNDRING: Det er meldt om omfattende plyndringer i Kairo. Her fra kjøpesenteret Arcadia i morges. Kjøpesenteret er plyndret og står i dag i brann. Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tusenvis av fanger har rømt fra et fengsel i Egypt, opplyser en sikkerhetstjenesteman, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Totalt skal rundt 5000 fanger være rømt.

Fangene klarte å overmanne vaktene i Wadi Natrun-fengselet nord for Kairo i natt og ta seg ut av fenselet.

Wadi Natrun rommet angivelig først og fremst politiske fanger.

En høyerestående tjenestemann ble drept i hendelsen og det går rykter om at også en annen høyerestående tjenestemann skal være kidnappet.

Tusenvis av egyptere demonstrerte i gatene i går, den femte dagen med opptøyer i landet.  Demonstrantene krever at president Mubarak må gå av.

I Kario hersker det til dels lovløse tilstander og det er meldt om plyndringer.  Plyndrere tok seg blant annet inn på Det historiske museet i Kairo, som huser verdens største samling med egyptologiske artifakter - inkludert det meste fra Tutankhamons gravkammer.

Flere mumier og andre kulturskatter ble ødelagt i raidet.

Søndag morgen er situasjonen foreløpig ganske rolig, sammenliknet med i går kveld.

- Det er ventet nye runder med demonstrasjoner i dag. Vi har truffet mange demonstranter som er på vei inn mot Tahir-plassen fra andre bydeler i Kairo, men fortsatt er det forholdsvis rolig her, forteller Dagbladets reporter i Kairo, Eiliv Frich Flydal i morges.