AVSKILTING: En feil har ført til at 5000 bileiere har fått beskjed om at deres bil skal avskiltes. Foto Knut Falch / SCANPIX
AVSKILTING: En feil har ført til at 5000 bileiere har fått beskjed om at deres bil skal avskiltes. Foto Knut Falch / SCANPIXVis mer

5000 har fått feilaktig brev om avskilting

Systemfeil har utløst skred av avskiltinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er en ulykksalig og uheldig sak som har bakgrunn i noe vi har gjort, sier informasjonsdirektør Jack Frostad i IF forsikring til Dagbladet.

Som ledd i en opprydding i sine systemer, har forsikringsselskapet sendt opplysninger om utgåtte bilforsikringer til Statens vegvesen og Motorvognregisteret.

Men i veivesenets systemer har alle disse kundeforholdene - rundt 5000 i tallet, blitt registrert som biler uten forsikring.

I og med at man ikke har lov til å kjøre bil uten forsikring i Norge har dermed alle disse bileierne fått brev om at deres bil skal avskiltes, uavhengig av om de har skaffet seg en ny forsikring eller ikke. 

- Dette gjelder nok folk over hele landet, i alle lag av folket sier Frostad til Dagbladet.

Veivesenet sender rundt 3-4000 varsler om avskilting hver måned. I mai ble det, på grunn av Ifs gjennomgang, sendt rundt 8000.

Likevel ble ikke feilen oppdaget før i går.

- Vi ble først klar over dette i går ettermiddag, mer enn en måned etter at aktivikteten ble satt i gang, sier Frostad.

I dag har de store forsikringsselskapene sittet i møte med Statens vegvesen.

 - Vi vet ikke helt hva som har gått galt, men antar at feilen har oppstått i forbindelse med en såkalt «vaskefil», sier seksjonssjef i Veidirektoratet Heidi Øvre til bt.no.

Bileierne som har fått blrev om avskilting, men som har bilforsikringen i orden, bes om å ta kontakt med sitt forsikringsselskap.