Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

5000 pågrepet etter Pakistan-terror

72 mennesker døde.

TERROR: 72 mennesker, 29 av dem barn, ble drept under et terrorangrep mot en park i Lahore i Pakistan, der kristne familier feiret påske. Foto: AFP PHOTO / ARIF ALI / NTB scanpix
TERROR: 72 mennesker, 29 av dem barn, ble drept under et terrorangrep mot en park i Lahore i Pakistan, der kristne familier feiret påske. Foto: AFP PHOTO / ARIF ALI / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 5000 personer er pågrepet etter selvmordsbomben som tok livet av 72 mennesker i en park i Lahore i Pakistan, opplyser myndighetene.

Pågripelsene ble kunngjort tirsdag, to dager etter at minst 72 mennesker ble drept da en selvmordsbomber søndag angrep en lekeplass der mange familier var samlet.

216 av de pågrepne har status som mistenkt.

Pågripelsene har skjedd i løpet av de to siste dagene etter at en selvmordsbomber sprengte seg i en folkemengde på en lekeplass i Lahore søndag, opplyste provinsminister Rana Sanaullah i Punjab-provinsen tirsdag ettermiddag.

 Pågripelsene har skjedd med bistand fra politi, antiterrorenheter og etterretningsagenter. Nesten alle de pågrepne var tirsdag blitt løslatt, bortsett fra 216 som har status som mistenkte i saken.

29 av de 72 drepte var barn. Over 300 personer ble såret i angrepet.

- Mens vår nasjon og stat blir sterkere, angriper den feige fienden forsvarsløse mennesker. Sikkerhetsstyrker må få stoppet disse terroristene før de angriper igjen, sa statsminister Nawaz Sharif på et sikkerhetsmøte mandag.

Jamaat-ul-Ahrar, som er en utbrytergruppe av Taliban i Pakistan, har tatt på seg ansvaret for det blodige angrepet.

- Målet var kristne. Vi vil sende et budskap til statsminister Nawaz Sharif om at vi har ankommet Lahore, sa gruppens talsmann Ehsanullah Ehsan.

Familiene var samlet på lekeplassen i anledning første påskedag, men flesteparten av de drepte var muslimer, opplyste politiet mandag

(NTB)

Saken oppdateres

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart