50.000 evakueres i Praha

50.000 Praha-boere har fått evakueringsordre av myndighetene. -Vannet vil stige 3,5 meter, sier borgermesteren i Praha, Igor Nemec.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nemec sa at deler av middelalderbydelen Mala Strana i sentrum av byen vil være oversvømt innen tirsdag kveld. På grunn av det kraftige regnværet må demninger i elva Vlatava åpnes.

Nemec ba dem som har mulighet om å kjøre ut av Mala Strana og flere andre lavtliggende bydeler umiddelbart. Folk ble fraktet til skoler og andre bygninger fra klokka 3 i natt.

Skybrudd i Sentral-Europa har fått vannet til å stige over elvebreddene mange steder, fra Svartehavet til Bayern.

I utkanten av Praha druknet en 55 år gammel mann etter at han ble tatt av strømmen i elva Vltava mandag. Dermed har sju mennesker omkommet i uværet i Tsjekkia siden forrige uke.

I sør, der oversvømmelsene er verst, er tusener av mennesker blitt evakuert, og byer er blitt oversvømt eller isolert der vannmassene har tatt med seg broer. Strømmen er borte mange steder.

Katastrofeområde

Både Mellom-Europa og Russland er rammet av det kraftige regnværet de siste dagene. Mandag ble den østerrikske byen Salzburg erklært som katastrofeområde, og vannet fortsatte å stige mandag kveld. I den øvre delen av Østerrike står 8.000 redningsarbeidere klare for å hjelpe til med å evakuere folk som bor langs elvene i området.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer