50 000 ledige

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ferske tall fra Nav viser at 50.100 personer er registrert som ledige. Den siste måneden har tallet på ledige økt med 3.300 personer, justert med sesongvariasjoner. Sammenliknet med desember i fjor, har tallet på ledige registrert hos Nav økt med 29 prosent. Fortsatt er ikke ledigheten høyere enn 2 prosent av arbeidsstyrken, men økningen er foruroligende og en bekreftelse på at vi er inne i dårlige tider. Det gjør også det faktum at det nå er færre ledige stillinger

i alle yrker. Størst er nedgangen i industrien. Svakest nedgang er det i undervisningssektoren. Men også her er det 17 prosent færre ledige stillinger enn for ett år siden.

Når vi i tillegg tar med at stadig flere bedrifter varsler om nedbemanninger og permitteringer, noe som også framgår av NHOs undersøkelser, ser bildet unektelig dystert ut. Fortsatt er det et stykke fram til de 100 000 ledige som Statistisk sentralbyrå har anslått i et litt lengre perspektiv. Men det er til gjengjeld så mange at det representerer et betydelig samfunnsøkonomisk problem. I tillegg til den urettferdighet og personlige belastning de ledige opplever.