MASSE-DEMONSTRASJONER:  Politiet anslår at rundt 585.000 mennesker deltok i demonstrasjonene i Brasil søndag. Her i São Paulo. Foto: Paulo Whitaker / Reuters / NTB scanpix
MASSE-DEMONSTRASJONER: Politiet anslår at rundt 585.000 mennesker deltok i demonstrasjonene i Brasil søndag. Her i São Paulo. Foto: Paulo Whitaker / Reuters / NTB scanpixVis mer

500.000 brasilianere demonstrerte mot Rousseffs regjering

Krever presidentens avgang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hundretusener demonstrerte søndag i Brasils gater for å kreve president Dilma Rousseffs avgang.

I over 100 brasilianske byer samlet demonstrantene seg og ropte «ut med Dilma» og «korrupt regjering». Politiet anslår at rundt 585.000 mennesker deltok i demonstrasjonene søndag. Flest var det São Paulo, hvor rundt 275.000 deltok, ifølge politiet.

Den siste måneden har det vært flere store demonstrasjoner mot president Dilma Rousseff. Flere av Rousseffs partifeller blir etterforsket for å angivelig ha tatt imot bestikkelser i forbindelse med en korrupsjonsskandale i det statlige oljeselskapet Petrobras.

Presidenten var styreleder i Petrobras i perioden 2003-2010 mens bestikkelsene skal ha skjedd. Det er imidlertid ikke beviser på at hun var involvert.

Rousseff benekter å ha kjennskap til den angivelige korrupsjonen, og har også selv sagt at saken må bli etterforsket.

(NTB)