BORTGJEMT: Boligen der mannen ble funnet ligger ved innfartsveien til Langesund by, bortgjemt i et skogholt. Foto:Torbjørn Berg/Dagbladet
BORTGJEMT: Boligen der mannen ble funnet ligger ved innfartsveien til Langesund by, bortgjemt i et skogholt. Foto:Torbjørn Berg/DagbladetVis mer

51-åring nekter for å ha tatt livet av vennen (38)

Stiller seg uforstående til siktelsen. Obduksjonen gjøres trolig i morgen - vil være avgjørende for etterforskningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Klokka 4.15 fikk politiet i Telemark melding om at det var funnet en død mann i en bolig i Langesund. Politiet rykket ut til stedet og fant den avdøde, som er en 38 år gammel mann. På bakgrunn av funn på stedet og innhentet informasjon, pågrep politiet en 51 år gammel mann på stedet.

Han er foreløpig siktet for legemsfornærmelse med døden til følge, opplyser Dahl.

- Erkjenner ikke straffskyld I 12.30-tida startet politiet avhør av 51-åringen. Han stiller seg uforstående til siktelsen, ifølge forsvarer Jan Tore Skåne.

- Han erkjenner ikke straffskyld, og nekter ethvert kjennskap til hvorfor han døde, sier Skåne til Dagbladet.

Den avdøde og den siktede bodde sammen i boligen, som Bamble kommune disponerer som sosialbolig. Boligen ligger ved innfartsveien til Langesund by, bortgjemt i et skogholt.

- De bodde i samme bolig, og hadde hver sin del av den, bekrefter politiadvokat Sigrid Dahl til Dagbladet.

Både den avdøde 38-åringen og den siktede 51-åringen er kjent av politiet fra før.

Politiadvokat Kristin Bjelkemyr-Østvang bekrefter at den siktede skal ha forklart at han ikke skal kjenne til dødsfallet, og legger til at det fremdeles er uklart hva som egentlig har skjedd.

Obduksjon i morgen - Vi avventer fengsling til vi har gjort obduksjon på den avdøde. Den vil vi sannsynligvis foreta i morgen tidlig, og vi håper å få noen svar som kan bringe oss nærmere en forklaring på hva som har skjedd, sier hun.

Hun forteller at bakgrunnen for siktelsen er at det skal ha vært en fysisk konfrontasjon mellom siktede og avdøde.

- Vi venter på obduksjonen for å bringe klarhet i dette.

Krimteknikere har foretatt undersøkelser på åstedet i dag, men Bjelkemyr-Østvang forteller at de ikke har fått noe omfattende fra stedet.

- Men det er noe vi må vurdere videre. Vi har gjort flere undersøkelser som vi ikke nødvendigvis har svaret på umiddelbart, sier hun.

- Vi har også vitner. Men etter det jeg vet, er det ingen øyenvitner - derfor er det vanskelig å si noe om hva som faktisk har skjedd. Men det har også vært viktig å få opplysninger fra de som har vært i kontakt med de to i den senere tida.

MANN FUNNET DØD: Politiet i Telemark fikk 4.15 melding om at det var funnet en død mann i en bolig i Langesund. En annen mann ble kort tid etter pågrepet. Foto:Torbjørn Berg/Dagbladet
MANN FUNNET DØD: Politiet i Telemark fikk 4.15 melding om at det var funnet en død mann i en bolig i Langesund. En annen mann ble kort tid etter pågrepet. Foto:Torbjørn Berg/Dagbladet Vis mer