DRAP:

51-åring tiltalt for drap på kona - skal ha skutt henne med rifle i hjertet

Tiltalte mener skuddet gikk av som følge av uforsiktig omgang med skytevåpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En 51 år gammel mann fra Gran på Hadeland er tiltalt for forsettlig drap på kona (42) 9. januar i år.

I tiltalen står det at 51-åringen skjøt ektefellen med ett skudd fra en rifle på kloss hold i parets hjem kvelden lørdag 9. januar. Skuddet traff blant annet hjertet og lungene, og hun døde nærmest umiddelbart.

Dagen før drapet skal kona ha gitt den 51 år gamle ektemannen beskjed om at hun ville skilles. I sin forklaring har mannen derimot sagt at rifleskuddet gikk av som følge av uforsiktig omgang med skytevåpen.

Ektemannen var først siktet for uaktsomt drap, men siktelsen ble senere utvidet til forsettlig drap. Mannen har vært varetektsfengslet siden han ble pågrepet – samme dag som kvinnen ble drept.

Gjøvik tingrett kommenterte i forbindelse med varetektsfengslingen at det var påfallende at kona ble skutt dagen etter at hun informerte mannen om at hun ville gå fra ham etter 20 års ekteskap.

Rettssaken starter i Gjøvik tingrett 24. oktober.

(NTB)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer