51 døde i eksplosjon

Søndag kveld ble 160 innesperret i en kullgruve i Kina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Trolig var over 200 arbeidere i gruven da eksplosjonen rammet dem, informerer nyhetsbyrået Xinhua i følge AP. 51 er nå bekreftet døde av myndighetene og 100 er savnet. 70 gruvearbeidere har kommet seg ut, melder AP.

Kullgruven Dongfeng ligger i byen Qitaihe i Heilongjiang-provinsen nordøst i Kina.   

Redningsarbeidet vil fortsette mandag, og de jobber med å finne ut akkurat hvor mange som fortsatt befinner seg under jorden, melder AP.

Ukjent årsak

Den lokale sikkerhetsadministrasjonen for kullgruven har foreløpig ikke sagt hva som var årsaken til eksplosjonen, men de sier saken er under etterforskning, i følge AP.


Gruveindustrien i Kina er den største og mest dødelige i verden, skriver Reuters. I løpet av de første seks månedene i fjor ble mer enn 2700 gruvearbeidere drept.

Det blir daglig rapportert om branner, flommer, ras og eksplosjoner, og tusenvis blir drept til tross for regjeringens innsats i sikkerhetstiltak og bedret utstyr, skriver AP. 

Farlig drikkevann

Etter fem dager har Harbin, hovedstaden i Heilongjiang-provinsen, fått igjen drikkevannet. 13. november skjedde en eksplosjon på et atomkraftverk som forurenset vannet med giftige stoffer. 

Myndighetene blir kritisert for å ha tatt affære i seneste laget, og for å ha tillatt å bygge et atomkraftverk så nærme en drikkevannskilde. Myndighetene lover nå å undersøke miljøforurensningen og å straffe de ansvarlige, skriver AP.