519 drept i Jemen på to uker

FNs nødhjelpssjef Valerie Amos er svært bekymret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av de to siste ukene med kamper i Jemen har 519 mennesker blitt drept og nærmere 1.700 blitt såret, opplyser FNs nødhjelpssjef Valerie Amos.

Amos sier hun er svært bekymret over sivilbefolkningens sikkerhet. Hun oppfordrer de stridende til å beskytte de sivile.

- De som er involvert i kampene må sørge for at sykehus, skoler, flyktningleire og de som er internt fordrevne, samt sivil infrastruktur, særlig i tett befolkede områder, ikke blir mål eller brukt som militærformål, sa Amos torsdag.

Tidligere denne uken opplyste FN at minst 62 barn har blitt drept og 30 såret i løpet av den siste uken, og at flere av dem var blitt rekruttert som barnesoldater. Amos viser til at titusener av mennesker har måttet forlate sine hjem, og at noen sågar har lagt ut på den farefulle ferden over havet til Djibouti og Somalia for å unnslippe kampene hjemme i Jemen.

FN samarbeider med Jemens Røde Halvmåne for å dele ut nødhjelp slik at sivilbefolkningen kan få rent vann, mat og tepper, opplyser Amos.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon sa tidligere denne uken at alle parter i konflikten må følge internasjonale retningslinjer og beskytte sivilbefolkningen.

(NTB)