52-åring funnet død

TROMSØ (Dagbladet): Onsdag i forrige uke dro 52-åringen ut på fisketur sammen med to ungdommer. I går ble han funnet død på Reinøya i Finnmark. Politiet har satt i gang full drapsetterforskning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to ungdommene som var med på fisketuren, er foreløpig ikke etterlyst av politiet. Politiet understreket seint i går kveld at de ikke har noen mistenkte i saken.

Men etter det Dagbladet erfarer, leter politiet etter de to guttene. Begge er i slutten av tenårene.

Ikke på jobb

Den ene av de to møtte ikke opp på jobb mandag morgen. Dagbladet kjenner til at politiet har bedt ungdom fra bygda om å bidra med opplysninger.

Avdøde - en 52 år gammel mann fra Holmfjord i Porsanger kommune - kom ikke tilbake fra fisketuren til avtalt tid. Mandag ble han derfor meldt savnet av sin bror og kone, som opprinnelig er fra Russland.

Funnet ved hytta

I går ettermiddag ble han funnet av et redningshelikopter like ved hytta si, på den ubebodde og private øya som han eide og disponerte sammen med resten av sin familie. Ingen andre personer har bruksrett til Reinøya.

Familien er overbevist om at 52-åringen har vært utsatt for en kriminell handling.

Tre Kripos-etterforskere skal bistå det lokale politiet, men først seint i går kveld kom de fram til åstedet.

Avhør

Politiet gjennomførte i går kveld også en rekke avhør, men er foreløpig svært sparsomme med å gi opplysninger i saken. De vil heller ikke opplyse noe om dødsårsaken.

- Vi holder tilbake informasjon av hensyn til etterforskningen, sier politijurist Inger-Marie Landfald ved Vest-Finnmark politidistrikt.

Da 52-åringen dro ut i båt sammen med de to tenåringsguttene onsdag i forrige uke, skulle de angivelig ut og fiske laks i Porsangerfjorden.

Observert

Den samme båten er nå funnet på fastlandet, halvveis trukket opp i fjæra. Avdødes bil er funnet i et skogholt på fastlandet, med registreringsskiltene foran og bak skrudd av og fjernet.

Lokalavisa Finnmark Dagblad skriver i dag at ingen har sett de to tenåringsguttene siden lørdag, da de ifølge vitner tanket drivstoff på en ukjent personbil i Børselv.

De skal - stadig ifølge Finnmark Dagblad - ha blitt observert kjørende i 52-åringens bil fredag kveld. Avisa skriver videre at ingen av de to har sertifikat.