52 døde i bussbrann i Kasakhstan

Bare fem klarte å berge seg ut.

I FULL FYR: Bussen med passasjerene om bord i full fyr tidligere i dag. Foto: Kasakhstanske myndigheter / AP / NTB Scanpix
I FULL FYR: Bussen med passasjerene om bord i full fyr tidligere i dag. Foto: Kasakhstanske myndigheter / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

52 personer mistet livet da det tok fyr i en buss i Kasakhstan. Bare fem klarte å berge seg ut.

Det var 55 passasjerer og to sjåfører i bussen.

- Fem av dem klarte å komme seg ut i live og fikk medisinsk behandling. Resten døde på stedet, heter det i en uttalelse fra landets beredskaps- og nødetat.

Brannen spredte seg svært raskt gjennom bussen, ifølge den ene av de to sjåførene.

Det brøt ut panikk om bord, noe som hindret evakueringen. De fem som overlevde, klarte å klyve ut gjennom en dør og et vindu, melder det lokale nyhetsstedet BNews.

Noen av de fem fikk brannskader på hendene, og noen slapp unna med mindre skader, opplyser nødhjelpsarbeidere til AFP.

Russiske og kasakhstanske medier har publisert videoopptak som viser svart røyk og flammer fra bussen, som står på en rett strekning på en vei. Et bilde tatt litt senere viser bussen fullstendig forkullet.

På vei til Russland

Hendelsen skjedde i Aktobe-regionen nord i landet ved 10.30-tiden torsdag formiddag. Bussen kom fra byen Sjymkent i det sørlige Kasakhstan og skulle til byen Samara i Russland, en distanse på om lag 1900 kilometer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer