Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

52 døde i bussbrann i Kasakhstan

Bare fem klarte å berge seg ut.

I FULL FYR: Bussen med passasjerene om bord i full fyr tidligere i dag. Foto: Kasakhstanske myndigheter / AP / NTB Scanpix
I FULL FYR: Bussen med passasjerene om bord i full fyr tidligere i dag. Foto: Kasakhstanske myndigheter / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

52 personer mistet livet da det tok fyr i en buss i Kasakhstan. Bare fem klarte å berge seg ut.

Det var 55 passasjerer og to sjåfører i bussen.

- Fem av dem klarte å komme seg ut i live og fikk medisinsk behandling. Resten døde på stedet, heter det i en uttalelse fra landets beredskaps- og nødetat.

Brannen spredte seg svært raskt gjennom bussen, ifølge den ene av de to sjåførene.

Det brøt ut panikk om bord, noe som hindret evakueringen. De fem som overlevde, klarte å klyve ut gjennom en dør og et vindu, melder det lokale nyhetsstedet BNews.

Noen av de fem fikk brannskader på hendene, og noen slapp unna med mindre skader, opplyser nødhjelpsarbeidere til AFP.

Russiske og kasakhstanske medier har publisert videoopptak som viser svart røyk og flammer fra bussen, som står på en rett strekning på en vei. Et bilde tatt litt senere viser bussen fullstendig forkullet.

På vei til Russland

Hendelsen skjedde i Aktobe-regionen nord i landet ved 10.30-tiden torsdag formiddag. Bussen kom fra byen Sjymkent i det sørlige Kasakhstan og skulle til byen Samara i Russland, en distanse på om lag 1900 kilometer.

Alle de omkomne antas å være usbekere, opplyser en talsperson for innenriksdepartementet. Kasakhstanske medier melder at det trolig dreide seg om fremmedarbeidere som skulle til Russland.

Bussen, som var registrert i Kasakhstan, var en eldre modell av det ungarske merket Ikarus, som fortsatt er mye brukt i tidligere sovjetstater.

Ukjent årsak

Årsaken til ulykken er så langt ikke kjent, men det er ifølge lokale redningsarbeidere mistanke om at brannen kan ha oppstått som følge av en kortslutning i bussens elektriske anlegg. Bussen var dessuten overfylt, har de sagt.

Myndighetene i Astana understreker imidlertid at man ikke kan slå fast noe ennå.

- Det er for tidlig å si noe om årsakene til brannen, uttaler talsmann Ruslan Imankulov på vegne av nødetaten.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!