DØMT TIL DØDEN: Egypts ekspresident Mohamed Mursi ble selv dømt til døden sammen med 106 andre i en rettssak der han sto tiltalt for å ha planlagt angrep mot politiet og masserømninger fra egyptiske fengsler under demonstrasjonene mot president Hosni Bubarak i 2011. Foto: REUTERS/Amr Abdallah Dalsh
DØMT TIL DØDEN: Egypts ekspresident Mohamed Mursi ble selv dømt til døden sammen med 106 andre i en rettssak der han sto tiltalt for å ha planlagt angrep mot politiet og masserømninger fra egyptiske fengsler under demonstrasjonene mot president Hosni Bubarak i 2011. Foto: REUTERS/Amr Abdallah DalshVis mer

52 Mursi-tilhengere dømt i Egypt til fengsel

Tidligere er et hundretalls Mursi-tilhengere dømt til døden i hurtigrettssaker som ifølge FN mangler motstykke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En egyptisk domstol har dømt 52 tilhengere av den islamistiske ekspresidenten Mohamed Mursi til fengsel i inntil ti år på grunn av en demonstrasjon i januar i fjor.

Dommen er den siste i en rekke strenge straffeutmålinger mot Mursi-støttespillere etter at han ble avsatt under et militærkupp i 2013.

43 av de tiltalte ble dømt til fengsel i ti år. Tre personer fikk fem års fengsel og seks tre års fengsel, mens tre ble frikjent.

Islamistene ble dømt for ulovlig sammenkomst, å motsette seg myndighetene, opptøyer og voldsbruk i forbindelse med opptøyene i januar i fjor.

Siden det nevnte militærkuppet er hundretalls Mursi-tilhengere blitt dømt til døden i hurtigrettssaker som ifølge FN mangler motstykke i moderne tid.

For drøyt to uker siden ble ekspresidenten selv dømt til døden sammen med 106 andre i en rettssak der han sto tiltalt for å ha planlagt angrep mot politiet og masserømninger fra egyptiske fengsler under demonstrasjonene mot president Hosni Bubarak i 2011.

Mursi er også dømt eller tiltalt i flere andre rettssaker.

(NTB)