- 52 omkom i terroren

Australias statsminister oppgir høyere tall enn britene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Til sammen 52 mennesker er døde etter gårsdagens bombeaksjoner i London. Det opplyste Australias statsminister John Howard i dag, ifølge nyhetsbyrået AP.

Den offisielle informasjonen fra britiske myndigheter er foreløpig at det er 37 omkomne og 700 som er skadd, ifølge BBC.

Britiske myndigheter har imidlertid tatt seg tid med å gå ut med offisielle tall og fakta til mediene. Det er derfor svært sannsynlig at tallene den australske statsministeren er korrekte, men foreløpig ikke frigitt av britiske myndigheter.

Bombeaksjonene i London har gjort et voldsomt inntrykk i Australia, som har et svært tett forhold til Storbritannia, både konstitusjonelt og emosjonelt. Mer enn 300.000 australiere bor og arbeider i Storbritannia, den store majoriteten av disse i London.

Statsminister John Howard hadde forut for bombeaksjonen planlagt å reise til Storbritannia om et par uker. Reiseplanen står ved lag.

- Det er nå viktigere enn noensinne at jeg reiser. Det var viktig før hendelsene de siste 24 timene. Det er dobbelt så viktig nå, sier han.

Tropper til Afghanistan

Den australske statsminsteren lover at hans land ikke vil la seg skremme av terrorhandlingene.

- Australia vil ikke la seg kue av dette angrepet, sier Howard, og lover at terrorbombene ikke vil påvirke landets avgjørelse om hvorvidt de skal sende nye tropper til Afghanistan.

Australia skal neste uke avgjøre om de skal sende en ny kontingent tropper til Afghanistan. Landet var et av de første som sendte militære styrker til landet under krigen i 2001, men trakk troppene ut igjen i 2002. Landet har også bidratt med tropper og materiell i krigen i Irak.

<B>KONDOLERER: </B>Australias statsminister John Howard signerer her en kondolanseprotokoll etter terrorbombene.