Corona

524 nye smittede i Norge siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 524 coronasmittede i Norge. Etter ei tid med synkende trend er nå det tegn på en utflating og ikke lenger nedgang.

NAKSTAD: Assisterende direktør i Helsedirektoratet, Espen Rostrup Nakstad under en pressekonferanse om coronasituasjonen. Foto: Berit Roald / NTB
NAKSTAD: Assisterende direktør i Helsedirektoratet, Espen Rostrup Nakstad under en pressekonferanse om coronasituasjonen. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

Det siste døgnet er det registrert 524 coronasmittede i Norge. Etter ei tid med synkende trend er nå det tegn på en utflating og ikke lenger nedgang.

Smittetallet siste døgn er 47 flere enn snittet de siste sju dagene og 48 flere enn tilsvarende snitt for ei uke siden.

De siste sju dagene er det registrert til sammen 3.344 nye smittetilfeller i Norge, som gir et snitt på 477. Dette er en stigende trend sammenliknet med tilsvarende snitt for sju dager siden, som lå på 476.

GJENÅPNING: Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen presenterer trinn en i gjenåpningsplanen for hovedstaden. Vis mer

- Dersom man sammenlikner ukegjennomsnittet for de to siste ukene, er det tegn til en utflating av de nasjonale smittetallene, og ikke lenger en nedgang, sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad til NTB.

- Trolig stabilt i Oslo

Han mener en forklaring på økningen kan være at det er rapportert inn høye smittetall i blant annet Kristiansand, Halden, Lørenskog og Skien det siste døgnet.

- I de fleste andre kommuner er det heldigvis fortsatt smittenedgang. Oslo har også en stabil smittesituasjon, ser det ut til, selv som det har flatet en del ut også der, sier Nakstad.

Ifølge VG s oversikt er smittetrenden imidlertid fortsatt synkende, mens totalt 25 kommuner har en stigende trend.

OM IMPORTSMITTE: Byrådsleder Raymond Johansen under pressekonferansen onsdag 14. april. Video: NTB. Vis mer

VG henter og regner tall på en litt annen måte, og påpeker at tallene fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS) kan ta ett til to døgn å registrere, noe som kan gi et misvisende bilde av smittetrykket.

Over 5 millioner testet

Det er utført over 5 millioner coronatester her i landet siden februar i fjor. Av disse har 111.686 personer testet positivt, viser foreløpige tall fra MSIS.

I alt 1.219.883 personer har fått første dose av coronavaksinen, og 308.930 personer har fått andre dose.

Tirsdag var 206 coronapasienter innlagt på sykehus. Det var én færre enn dagen før.

Til sammen er 736 coronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

60,3 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 16 dødsfall i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer