DØMMES TIL DØDEN:  Egyptere passerer en egyptisk stridsvogn som står utenfor Kairos Tora-fengsel. Det egyptiske militærregimet slår nå hardt ned på sine motstandere. Nå er hele 529 medlemmer av det muslimske brorskapet dømt til døden. I morra kan enda flere bli dømt. Foto: Mohamed Abd El Ghany/Reuters/Scanpix
DØMMES TIL DØDEN: Egyptere passerer en egyptisk stridsvogn som står utenfor Kairos Tora-fengsel. Det egyptiske militærregimet slår nå hardt ned på sine motstandere. Nå er hele 529 medlemmer av det muslimske brorskapet dømt til døden. I morra kan enda flere bli dømt. Foto: Mohamed Abd El Ghany/Reuters/ScanpixVis mer

- 529 dødsdømt i Egypt

Medlemmer av Det muslimske brorskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En egyptisk domstol har dømt 529 medlemmer av Det muslimske brorskap til døden. De er dømt for å ha drept en politimann, samt angrep på mennesker og deres eiendom.

- Domstolen har avgjort å dømme 529 tiltalte til døden, mens 16 er frikjent, sier advokat Ahmed al-Sharif til nyhetsbyrået Reuters.

- Vil anke dommen Det muslimske brorskapet er partiet til den styrtede presidenten Mohammed Morsi. Partiet er nå forbudt i Egypt, akkurat som det var under den tidligere president Hosni Mubarak. Egyptiske myndigheter har slått hardt ned på Morsi-tilhengerne siden juli i fjor, da Morsi ble tvunget fra makta i Egypt til tross for at han hadde vunnet valget.

Hittil har over 1400 av medlemmer av brorskapet blitt drept og tusenvis arrestert.

De 529 dødsdømte kommer til å anke dommen, ifølge BBC.

Opptøyer og politiangrep Bare 123 av de dødsdømte var tilstede under dagens domsavsigelse. De andre var enten løslatt, ute mot kausjon eller på rømmen, skriver Al Jazeera.

I morgen skal en ny gruppe på hele 700 medlemmer av Det muslimske brorskap inn i retten. Disse er angrepet for å ha angrepet folk og offentlig eiendom i det sørlige Egypt i august. Den egyptiske regjering har erklært brorskapet som en «terrorist»-gruppe.

Blant de som kan få dødsdom i morra, er bevegelsens leder Mohammed Badie.

• Nå må Norge bli mye krassere i sin kritikk av Egypt, skriver Egypt-kjennerne Jacob Høigilt og Kristian Takvam Kindt.