Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

53 mennesker døde i eksplosjoner

Kinas gruver er verdens dødeligste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 53 mennesker er døde og seks er savnet etter eksplosjoner i to kullgruver i Kina, melder det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua, skriver AP.

Den første skjedde i Yuanhua Kullgruve i Jixi, en by som ligger nordøst i Heilongjiang-provinsen. 21 gruvearbeidere er så langt funnet døde, og seks er fremdeles savnet. Fire klarte å komme seg ut av gruven i live.

I den sørvestlige provinsen Yunnan er dødstallet steget til 32 etter en gasseksplosjon i gruvegangene i Fuyuan. 28 er skadet.

Myndighetene i Fuyuan opplyser over telefon at de ikke har noen informasjon om ulykken. Kvinnen som svarte telefonen hos den statlige administrasjonen for sikkerhet bekrefter at 32 er døde og at redningsarbeidet fremdeles pågår. Hun ville ikke oppgi navnet sitt eller flere detaljer.

Årsakene til eksplosjonene er under etterforskning.

Kinesiske gruver er verdens farligste, og flere tusen arbeidere dør årlig i eksplosjoner, branner og flommer. Mange av ulykkene er forårsaket av elendig sikkerhet og dårlig utstyr.

"PRODUSER TRYGT" er skriften over inngangen til gruven. 32 mennesker er så langt bekreftet døde etter eksplosjonen i en privateid gruve i Fuyuan. Foto: SCANPIX/REUTERS
"PRODUSER TRYGT" er skriften over inngangen til gruven. 32 mennesker er så langt bekreftet døde etter eksplosjonen i en privateid gruve i Fuyuan. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer
DØDELIG: En av arbeiderne som ble skadet i eksplosjonen i Fuyuan til behandling ved et lokalt sykehus. Flere tusen arbeidere dør årlig i gruveulykker i Kina.
Hele Norges coronakart