53 omkom da Boeing 727 styrtet

BOGOTA (NTB-AFP-Reuters): Alle 53 om bord mistet livet da et Boeing 727-fly eksploderte og styrtet i en fjellside øst for Colombias hovedstad Bogota i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet bekreftet i dag at alle om bord var omkommet. Det var 43 passasjerer og et mannskap på ti om bord.

Flyet tilhørte det ecuadorianske militære flyselskapet TAME og var utleid til Air France. Det var på vei til Ecuadors hovedstad Quito, som en forlengelse av Air France-ruta fra Paris.

Svenske og danske ofre

39 av passasjerene hadde byttet fly i Bogota etter å ha kommet fra Paris. Mange av dem kom fra diverse flyplasser i Europa, men det betyr ikke at de er borgere av de landene.

Blant passasjerene var en dansk familie bestående av en 28-årig familiefar, hans ecuadoriansk-fødte 23 år gamle hustru og deres tre måneder gamle barn. Dessuten skal det ha vært en svensk statsborger som gikk på i Bogota.

Alle besetningsmedlemmene var fra Ecuador.

De første meldingene om ulykken kom på lokale radiostasjoner, som meldte at et stort fly crashet inn i en fjellside i utkanten av byen.

Redningsmannskaper som kom fram til åstedet nesten øverst på åsen Cerro el Cable, meldte at flyet var fullstendig knust og at ingen kunne ha overlevd. Vitner fortalte at vrakrester og dokumenter, noen av dem på fransk, hadde regnet ned over bydelen Chaperino i Bogota by.