Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

53 prosent vil ha Norge inn i EU

53 prosent av de spurte i en ny meningsmåling som Opinion har utført for Aftenposten, sier ja til norsk EU-medlemskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Resultatet skiller seg ut fra tidligere meningsmålinger om nordmenns forhold til EU-medlemskap. I en Opinion-måling i mars i fjor sa 53 prosent nei og 47 prosent ja. Og så sent som i desember viste barometrene i Dagbladet og Nationen et klart flertall for nei-siden.

Europabevegelsens leder, Sigurd Grytten, sier til Aftenposten at innføringen av en felles valuta og den planlagte utvidelsen av EU østover i Europa nok har spilt en rolle for stemningsskiftet.

1.000 personer deltok i Opinion-målingen, som ble foretatt fra mandag til onsdag. Deltakerne fikk spørsmål om hva de ville stemme, dersom det var folkeavstemning om norsk EU-medlemskap i morgen.

De som har svart «vet-ikke» er holdt utenfor tallmaterialet som viser 53 prosent ja og 47 prosent nei. Dersom vet-ikke-gruppen tas med, blir tallene 43,6 prosent ja, 40,5 prosent nei og 15,9 prosent usikre.

NTB

Hele Norges coronakart