530 drept, lederne stakk av

Sektlederen Joseph Kibwetere er observert på flukt etter brannen som krevde minst 530 menneskeliv i Uganda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En massegrav med 163 døde er nå funnet nær en annen kirke som tilhører den samme religiøse sekten, Bevegelse for Gjenreising av Guds Ti Bud.

De første meldingene etter dødsbrannen i forrige tydet på at at sekten hadde tatt kollektivt selvmord. Men nå viser politiets etterforskning at brannen ble startet etter at seks bomber eksploderte i kirken. Dørene og vinduene var spikret igjen.

Tirsdag fant politiet seks menn begravd i en latrine i sektledernes hus. De hadde blitt kuttet med macheter og brent med syre, og så ut til å ha blitt drept før dødsbrannen, ifølge en lege som undersøkte kroppene.

Politiet mener de seks kan ha blitt drept for å sikre at sektledernes planer ikke kom ut.

Massemord

- Vi behandler døsfallene som drap, sier Eric Naigambi ved det lokale politiet til det franske nyhetsbyrået AFP.

Han sier at sektmedlemmene ikke visste hva som skulle skje da de gikk inn i kirken. De trodde Jomfru Maria skulle komme for å hente dem.

Kroppen til den tidligere katolske presten Dominic Katirababwo, en av sektlederne, ble gjenkjent i ruinene på grunn av prestekragen. Men topplederen for sekten, Joseph Kibweteere, og hans høyre hånd, den kvinnelige profetene Credonia Mwerinde, er observert på flukt.

Rømte med poser

Et sektmedlem har fortalt politiet at han så dem rømme fra kirkeområdet, med små poser i hendene, tidlig fredag morgen.

- De ba for oss torsdag kveld, og etterpå forlot de leiren. De var ikke med på morgenbønnen fredag, sa sektmedlemmet Ahimbisibwe til avisen New Vision i går.

MASSEMORD: Mist 530 døde i det politiet nå betegner som et massemord i Uganda i forrige uke.