FRAVÆRSGRENSA:

5365 elever strøk

16 800 elever hadde mer enn 14 dager fravær i skoleåret 2018-19. Det er 40 prosent færre enn i 2015-16.

INGEN SEIER: - En nedgang på 40 prosent tilsvarer en nedgang fra fem til tre sykedager. Dette er ingen seier for innføring av fraværsgrensa, sier Alida de Lange D'Agostino, leder for Elevorganisasjonen. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet
INGEN SEIER: - En nedgang på 40 prosent tilsvarer en nedgang fra fem til tre sykedager. Dette er ingen seier for innføring av fraværsgrensa, sier Alida de Lange D'Agostino, leder for Elevorganisasjonen. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

5365 elever fikk ikke karakter i forrige skoleår fordi de overskred fraværsgrensa eller manglet vurderingsgrunnlag i ett eller flere fag. Det viser en oversikt fra Utdanningsdirektoratet, som nå publiserer fraværstallene for det første 3-årige kullet på videregående skole etter at fraværsgrensa ble innført ved skolestart i 2016.

I det siste skoleåret før fraværsgrensa ble innført hadde 28.200 elever mer enn 14 dager fravær. 16 800 elever hadde mer enn 14 dager fravær i forrige skoleår. Det er 40,4 prosent færre enn i skoleåret 2015-16.

Elevene med høyest fravær hadde 25 prosent lavere dagsfravær i 2018-19 enn før fraværsgrensa ble innført. Gjennomsnittsfraværet for elever i videregående var 6,2 dager, melder Utdanningsdirektoratet.

Ingen seier

Alida de Lange D'Agostino, leder for Elevorganisasjonen, sier til Dagbladet at det unektelig høres pent ut at fraværet er redusert etter at fraværsgrensa ble innført.

- Men saken er at det er de elevene som allerede var mye på skolen som nå er enda mer på skolen. En nedgang på 40 prosent tilsvarer en nedgang fra fem til tre sykedager. Dette er ingen seier for innføring av fraværsgrensa, sier Alida de Lange D'Agostino.

Gjør et sommerkupp på Dagbladet Pluss

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Sommerkupp: Spar 80 % på kvartalsabonnement!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer. Få full tilgang ved å abonnere på Dagbladet Pluss. Akkurat nå får du 80 % rabatt på kvartalsabonnement.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

99,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)
Sommerkupp - 80 % rabatt!

49,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer